Välj en sida
Annas Chokladtårta

Annas chokladtårta. Foto: Josefin Casteryd från boken Sött från förr.

Min morfars mor Anna var sömmerska till vardags, men enligt uppgift även grym på att baka. Det här är hennes paradtårta, med äppelmos inuti och slät chokladglasyr på toppen. Det populära receptet har gått i arv till både min mormor och mamma. Ni bara måste testa den!

Annas Chokladtårta
ANNAS CHOKLADTÅRTA
BOTTEN
 • 3 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 dl potatismjöl
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
FYLLNING
 • äppelmos
 • vispad grädde
GLASYR
 • 2 dl florsocker
 • 1-2 msk kakao
 • 2 msk vatten
 • 1 msk mjukt smör
 1. Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Dela i tre skikt och bred på äppelmos och vispad grädde i mellanlagren. Blanda socker och kakao och rör i vatten och smör till en jämn, blank smet. Bred över kakan. Jag rekommenderar att göra lite mer glasyr (1 1/2 sats) så att hela kakan blir ordentligt täckt.
TESTA OCKSÅ: SVERIGEKAKA

Sverigekaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest