Välj en sida
Kiwitårta recept

Världens enklaste kiwitårta.

Världens kanske enklaste kiwitårta gör jag med marängbottnar, grädde och lemon curd. Och så massvis av kiwi förstår. Den blir naturligt glutenfri och man kan göra den mer hemmagjord med egenbakade marängbottnar eller snabbare och enklare med köpta.

Jag tycker att kiwi passar fantastiskt bra till maräng eftersom det blir syrligt till väldigt sött och så lite mjukt och fluffigt av grädden till det. Mycket god tårta med andra ord! Och glutenfri, dessutom.

KIWITÅRTA

  • 2 marängbottnar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 3–4 kiwifrukter

Gör eller köp marängbottnar (receptet finns här nedanför om du vill baka egna). Vispa hälften av grädden fluffigt tillsammans med lemon curden och den andra hälften av grädden för sig själv. Lägg ett lager citrongrädde på den understa marängbottnen och täck med rikligt med skivad kiwi. Lägg den andra bottnen över och toppa med vipsgrädde och fler kiwiskivor. Klart!

GÖR EGNA: MARÄNGBOTTNAR

kiwitårta recept

Kommentarer

Pin It on Pinterest