Välj en sida

Hemmagjord marängbotten är inte alls särskilt svårt att göra och smaken är flera mil ifrån den där knastriga varianten man köper i butik. Här är mitt superenkla recept på perfekt sega marängbottnar som fullkomligt smälter i munnen. Bara att dekorera med vispad grädde och härliga bär och så har man världens godaste och lyxigaste marängtårta!

Marängbotten.

MARÄNGBOTTEN TILL MARÄNGTÅRTA
2 bottnar
  • 3 äggvitor
  • några droppar ättika
  • 1 liten nypa salt
  • 2 dl socker
  1. Vispa äggvitorna tillsammans med ättika och salt tills de blir vita och styva. Vispa ner sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa tills smeten är så hård att den inte rinner ur bunken när man vänder den uppochner.
  2. Bred ut smeten till två lika stora runda bottnar (ca 2 cm höga) på plåtar med bakplåtspapper. Ett tips är att rita upp runda ringar på pappret innan man breder ut smeten så att det blir lättare att få dem jämnstora. Grädda i 100°C på ugnens varmluftsfunktion i 1–1,5 timmar. Bottnarna ska vara hårda och gå att lossa enkelt från pappret när de är klara.
  3. Förvara torrt. Dekorera med grädde, bär eller något annat gott precis före servering.
TESTA OCKSÅ: MARÄNGTÅRTA MED LINGONCURD

Nötmarängtårta med lingoncurd

Hemmagjord marängbotten

Hemmagjord marängbotten.

Kommentarer

Pin It on Pinterest