Välj en sida

Denna himmelska chokladkaka bakar jag nästan lite för ofta. Receptet kommer från min första kokbok som jag gjorde när bloggen var ny och sedan dess har den hängt med i vått och torrt. Den är en av de populäraste kakorna jag någonsin bakat och inte undra på det! I USA kallas den här typen av kaka Death by chocolate. Det kan låta lite hårt, men smaka så förstår ni! Den är helt enkelt livsfarligt god…

chokladkaka

Himmelsk amerikansk chokladkaka.

 

 

chokladkaka
HIMMELSK CHOKLADKAKA
KAKA
 • 150 g smör
 • 200 g choklad med 70 % kakaohalt
 • 2 1/2 dl strösocker
 • 4 ägg
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1/2 dl kakao
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl crème fraîche
GLASYR
 • 100 g choklad med 70 % kakaohalt
 • 1 dl vispgrädde
DEKORATION
 • färska bär
 1. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. Ställ in den i nedre delen av ugnen, 175 grader varm, och grädda i ungefär 40 minuter – kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti. Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.
 2. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll den sedan över chokladen. Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn. Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera eventuellt med jordgubbar eller andra färska bär.

 

TESTA OCKSÅ: CHOKLADSOCKERKAKA

Chokladsockerkaka

 

Godaste chokladkakan!

Kommentarer

Pin It on Pinterest