Välj en sida
Chokladsockerkaka recept

Chokladsockerkaka. En av livets bästa grejer.

En riktigt krämig, saftig och god chokladsockerkaka är en vän för livet, brukar jag säga. Eller det brukar jag verkligen inte, men jag borde säga det oftare, för få saker kan göra en på så gott humör som choklad. Den här kakan kan man med stor fördel äta precis som den är, eller så kan man servera den med någon härlig chokladsås eller ganache om man vill ge den ännu mer festkänsla.

Det här är helt enkelt en riktigt mustig och chokladig sockerkaka som jag älskar att göra. Lätt att lyckas med och underbar till både vardag och helg.

 

Chokladsockerkaka recept
CHOKLADSOCKERKAKA
 • 100 g mörk choklad
 • 100 g smör
 • 2 tsk kakao
 • 2 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 1. Hacka chokladen fint. Smält smöret och ta sedan kastrullen från värmen. Rör ner chokladen i det varma smöret till en jämn chokladsmet och rör därefter ner kakao, socker, vaniljsocker, ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner mjölblandningen i smeten. Blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller avlång kakform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders värme i 40–50 minuter eller tills kakan är torr i mitten.
TESTA OCKSÅ: WHOOPIE CAKE

Whoopie cake

Chokladsockerkaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest