Välj en sida
marshmallows recept

Hemmagjorda marshmallows. Rosa, förstås!

Det är faktiskt inte alls så värst svårt att göra egna marshmallows som man kan tro. Har man en karamelltermometer och lite organisationsförmåga går det tvärtom väldigt lätt. Ett hett tips är att mäta upp och förbereda alla ingredienser innan man börjar så blir det betydligt lättare att få dem fina. Och så tycker jag såklart att man ska göra dem rosa, som jag gjort här, eftersom, ja, rosa är fint.

Receptet kommer från min bok Godis, som man kan titta närmre på här.

Vill man kan man lyxa till sina marshmallows lite extra genom att doppa dem i smält choklad när de är klara och sedan rulla dem i kokos eller något fint strössel.

 

marshmallows recept
MARSHMALLOWS
 • 3 msk gelatinpulver
 • 1 dl vatten
 • 3 dl strösocker
 • 2 dl ljus sirap
 • 2 msk vatten
 • 1 ⁄2 tsk salt
 • ev. karamellfärg
TILLBEHÖR
 • solrosolja
 • 1 ⁄2 dl florsocker
 • 1 ⁄2 dl majsmjöl
 1. Blanda gelatinpulver och en deciliter vatten i en stor bunke och ställ den åt sidan. Mät upp socker, sirap, två matskedar vatten och salt i en kastrull och stick ner en karamelltermometer i den (se till att termometern inte nuddar kastrullens botten). Koka blandningen utan att röra om i den tills temperaturen når 130 grader. Häll den heta sockerlagen i bunken med gelatinet och vispa försiktigt tills ingredienserna blandats.
TESTA OCKSÅ: TEATERKONFEKT

Teaterkonfekt

Kommentarer

Pin It on Pinterest