Välj en sida
hemmagjorda ballerinakakor

Hemmagjorda “ballerinakakor”.

Det har länge varit på modet att göra egna varianter av populära köpekakor och klassiskt köpegodis och jag måste säga att jag tycker att det är en himla kul grej att syssla med. Ballerinakakor är en av mina favoritköpekakor och när jag gjorde min senaste bokserie var det ett måste att ha med en hemmagjord version av ballerinor i boken om Småkakor.

Om ni inte kollat in den boken än, tycker jag såklart att ni ska göra det på studs! Tills vidare bjuder jag på lite köpekakor på hemmagjort vis.

 

hemmagjorda ballerinakakor
HEMMAGJORDA "BALLERINAKAKOR"
KAKOR
 • 5 dl vetemjöl
 • 1 dl strösocker
 • 200 g rumsvarmt smör
 • 1 litet ägg
 • 3 msk kakao
FYLLNING
 • 1 dl skalade hasselnötter
 • 100 g mjölkchoklad
 • 2 msk florsocker
 • 1 msk solrosolja
 • 1/2 tsk vaniljsocker
 • 1 msk kakao
 1. Blanda mjöl, socker, smör och ägg till en jämn och lätt- arbetad smet. Dela degen på mitten och arbeta in kakaon i den ena halvan. Låt degarna vila i kylskåp i en halvtimme.
 2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och mixa dem fint. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda samman med nötmjölet och de övriga ingredienserna till fyllningen. Låt svalna.
 3. Kavla degarna tunt och ta ut runda kakor med ett kakmått. Gör ett mindre hål i mitten av de ljusa kakorna. Lägg ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175°C i cirka 8 minuter. Låt kakorna svalna. Bred fyllningen över chokladkakorna och lägg de ljusa kakorna över.

ballerinakakor

PROVA OCKSÅ: OREOKAKOR
https://sotasaker.com/2015/01/24/hemmagjorda-oreokakor/

Kommentarer

Pin It on Pinterest