Välj en sida

Gräddbullar, munkar, mums mums eller skumbollar. Kärt barn har som bekant väldigt många namn. Men det spelar ingen som helst roll vad man kallar dem – de är precis lika magiskt goda ändå!

Det här är en av mina absoluta favoritgodsaker och jag har provat flera sätt att göra dem. Det här är mitt bästa recept. Underbart krämiga, luftiga och chokladiga gräddbullar. Vill man kan man strö lite kokos över dem efter chokladdoppningen.

mums mums gräddbullar recept

Gräddbullar.

GRÄDDBULLAR

  • 10 smörgåsrån
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 3 tsk hett vatten
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk ljummet vatten
  • 200 g choklad
  • 1 msk rapssolja eller annan smaklös olja

Stansa ut runda kakor av smörgåsrånen med ett pepparkaksmått. Blanda samman gelatinpulver och hett vatten och ställ att svalna och stelna. Vispa äggvitorna hårt tills det bildar stabila toppar. Vispa ner sockret lite i taget och därefter vaniljstångens frön. Lös upp gelatinblandningen med det ljumna vattnet. Vispa ner blandningen ordentligt. Spritsa toppar av smeten på de stansade smörgåsrånen. Ställ i frysen under minst en halvtimme.

Värm oljan och rör ut chokladen i den. Låt svalna och doppa sedan skumtopparna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.

Kommentarer

Pin It on Pinterest