Välj en sida

Att göra mascarponekräm är helt galet gott och ett trevligt alternativ till klassisk vaniljkräm, frosting eller andra efterrättstillbehör. Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör. Jag gör den med vit choklad och en liten gnutta rom (för så tänker jag att italienarna jobbar). Vill man utesluta romen, eller byta den mot limoncello eller något annat smakrikt så gör man givetvis det. Här hittar du recept på klassisk vaniljkräm med mascarpone om du hellre vill göra en sådan.

mascarponekräm

 

mascarponekräm
MASCARPONEKRÄM
  • en burk mascarpone 250 g
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ev. 1-2 msk rom
  • 100 g vit choklad
  1. Klicka ut mascarponen i en bunke och vispa den tillsammans med grädden med en elvisp. Tillsätt därefter fröna från vaniljstången och romen och vispa till en jämn och fluffig smet.Hacka den vita chokladen fint och låt den smälta i ett vattenbad. Låt chokladen svalna något och vänd sedan ner den i mascarponen. Spritsa över valfritt bakverk eller skopa upp i portionsskålar och ställ i kylen att stelna. Servera med färska bär eller något annat gott.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest