Välj en sida

De här bilderna hittade jag häromdagen när jag försökte skapa något slags ordning i mina fotomappar. De är från när Janne var här och fotade i höstas och föreställer den fantastiskt goda mascarponekrämen som man kan göra hur lätt som helst om man bara har eget vaniljsocker hemma. Den är sedan fantastiskt god att använda som alternativ till vaniljsås, som fyllning i kakor och tårtor eller som topping på cupcakes.

Så här gör man vaniljsocker:

1 kg socker
3 vaniljstänger

Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll i en burk med lock.

Och så här gör man mascarponekräm:

Ett halvt paket mascarponeost
2 msk hemmagjort vaniljsocker

Rör samman ost och socker till en slät smet.

Kommentarer

Pin It on Pinterest