Välj en sida
kanelbrioche

Kanelbriocher

Små söta briocher är väl ändå det allra trevligaste man kan äta till frukost? De här underbart fluffiga sakerna är kanelbriocher – alltså briocher med kanelbullefyllning. Och ja, de är en liten skiva av himmelriket!

Briocherna fungerar finfint att frysa in och ta fram och värma i ugnen när morgonen känns trist och tung. Man bryter dem med fördel på mitten medan de fortfarande är varma och himmelskt mjuka och brer ett rejält lager smör på dem innan man stoppar dem i munnen.

kanelbrioche

 

kanelbrioche
KANELBRIOCHER
BRIOCHE
 • 25 g jäst
 • 2 dl ljummet vatten
 • 1 ⁄2 tsk salt
 • 12 –13 dl vetemjöl
 • 4 ägg
 • 1 ⁄2 dl strösocker
 • 150 g rumsvarmt smör
FYLLNING
 • ca 1 dl bregott eller smör
 • 1/2 dl socker
 • 1-2 msk malen kanel
PENSLING
 • 1 ägg lätt uppvispat
 • pärlsocker
 1. Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt saltet. Arbeta in lite av mjölet (cirka fyra deciliter). Degen ska bli kladdig och inte gå att arbeta med händerna. Jäs under duk i 30 minuter.
 2. Blanda ägg, socker och smör till en kladdig massa och rör ner i den jästa degen. Arbeta in resten av mjölet, men använd bara så mycket att degen går att forma och arbeta, och baka ut degen på mjölat bakbord. Smörj cirka 20 små briocheformar (muffinsstorlek), rulla degen och skär den i 20 bitar.
 3. Gör fyllningen genom att blanda rumsvarmt smör med socker och kanel. Platta till varje degbit och bred rikligt med fyllning över den. Knip ihop och rulla degbitarna till släta bollar. Lägg dem i formarna och jäs igen under duk i 30 minuter. Pensla med ägg, strö över lite pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 225°C i cirka 10 minuter. Låt svalna och ta loss från formarna. Servera med smör.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

kanelbrioche2

BAKA MINA GODA SYLTBRIOCHER!

Syltbriocher

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest