Välj en sida

Å, jag hoppas verkligen att ni haft en fin jul, allihop! Här har det stormat så att fönstrena gnisslat och dörrarna knakat och träden har fallit som plockepinn ute i skogen. Det har setts på gamla filmer, spelats spel och träffats släkt och vänner. Och så har det ätits. Något alldeles vansinnigt mycket för att vara exakt. Den här varianten av Rocky road är lite av en special edition och en av mina favoriter. Den är söt på gränsen till galenskap och verkligen inget för de försiktiga. Så här gör man dem:

Rocky road.

Rocky road.

ROCKY ROAD

  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl minimarshmallows
  • ca 10 stora rutor vit fudge (köpta eller sådana här)
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl kanderade mandlar

Smält mjölkchokladen och den vita chokladen i separata vattenbad. Häll mjölkchokladen i en liten fyrkantig form med bakplåtspapper (ett urdiskat smörpaket, modell större, fungerar också väldigt bra). Skär fudgen i småbitar och strö hälften av dem, tillsammans med hälften av marshmallows och nötter över chokladen. Häll därefter den vita chokladen över alltsammans och stick försiktigt ner resten av godsakerna på toppen. Ställ i kylskåpet tills chokladen stelnat, stjälp upp och skär i lagom stora rutor. Förvara kallt.

Rocky road

Rocky road

Rocky road

Kommentarer

Pin It on Pinterest