Välj en sida

Jag tänker på de här kakorna lite som en svensk variant av italienska cannoli. De klassiska mormorskakorna “havreflarn” rullas till små tuber och fylls med någon god gräddblandning eller mousse. Här är receptet på fyllda flarn tillsammans med några fyllningsförslag.

Fyllda flarn

Rullade flarn fyllda med härlig kräm!

FYLLDA FLARN

  • 75 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser och klicka ut smeten i små högar med ordentligt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200°C i 5-6 minuter. Rulla flarnen försiktigt runt ett kvastskaft eller slevhandtag medan kakorna fortfarande är varma. Låt dem svalna tills de stelnat helt.

Fyll de ihåliga flarnen med vispad grädde eller någon god mousse. Här är några förslag:

Hallonmousse

Blåbärsmousse

Vit chokladmousse

Kommentarer

Pin It on Pinterest