Välj en sida

Inget ont om slipsar, strumpor och sneda träljusstakar man tillverkat i slöjden – men om jag vore pappa skulle jag helst av allt vilja ha en riktigt god tårta. På söndag är det Fars dag! Här är mina bästa tårtor att fira med.

En klassiker är givetvis prinsesstårtan, som förutom att den är min personliga favorittårta (i tät toppstrid med marängtårtan), känns otroligt arbetad och avancerad när man bakat den själv.

För den som gillar att göra saker i sista sekunden, eller helt enkelt har glömt bort att det är Fars dag, är den här tårtan en livräddare. Inte ett dugg svårare än att göra en vanlig kaka, men ser hur flärdigt och kalasigt som helst ut!

Har man en pappa(eller någon annan i kalassällskapet) som mår dåligt av gluten är den här mandeltårtan ett säkert kort. Det är den förresten oavsett.

En riktigt god gräddtårta med blåbärsmousse som fyllning. Den här gillar jag särskilt mycket att göra på hösten, eftersom den känns som den sista smaken av sommar på något vis.

Och så en tårta för alla chokladälskare, från min morfars mors bakbok, med rejäl botten och äppelmos och sammetslen chokladkräm ovanpå.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest