Välj en sida
glutenfri tårta recept

Glutenfri tårta med mandel och smörkräm. En riktig klassiker.

Att baka glutenfritt behöver inte bli ett dugg tråkigare än annars. Tvärtom faktiskt. Den här supertrevliga mandeltårtan går att variera efter tycke och situation och kommer att göra festens glutentoleranta precis lika glada som de glutenintoleranta. Smaksätt krämen med vaniljstång, rivet apelsinskal eller varför inte lite punsch – eller låt den vara precis som den är. Oavsett vilket blir det här en riktigt god glutenfri tårta. Här är receptet.

 

GLUTENFRI TÅRTA

Tårtbotten:

  • 2 dl mandel
  • 1/2 dl socker
  • 4 äggvitor (släng inte gulorna, de behövs till krämen!)

Kräm:

  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 gram smör

Garnering:

  • flagad mandel och färska bär

Skålla och mal mandeln och blanda tillsammans med sockret. Vispa upp äggvitorna hårt och vänd ner. Häll smeten i en rund, smord form med löstagbar kant och grädda i 15-20 minuter i 175 grader. Blanda under tiden alla ingredienserna till krämen i en kastrull (lägg eventuellt till en valfri smaksättning) och vispa kraftigt medan den sjuder. När krämen tjocknat – ta av från värmen och sätt ner kastrullen i en skål med kallt vatten. Fortsätt att vispa tills den kallnat. Bred krämen över bottnen och garnera med flagad mandel och röda bär.

Kommentarer

Pin It on Pinterest