Välj en sida
Sockerhjärtan recept

Fina mjuka sockerhjärtan

Som ni vet är jag sjukt inne på återvinning, både när det gäller kakor och andra saker. De här hjärtanen är gjorda av en tårtbotten som aldrig blev någon tårta, men funkar lika bra att göra med sockerkaka eller någon annan mjuk kaka som inte blev tillräckligt uppskattad. En citronig sockerlag mjukar upp kakan och genom att stansa ut hjärtan eller någon annan form av den blir man av med torra kanter.

SOCKERHJÄRTAN

  • bit av misslyckad eller överbliven mjuk kaka
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • rivet skal av en citron
  • florsocker

Skär kakan i 2 cm tjocka skivor. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Koka upp vatten, socker och citronskal till en lag och låt svalna. Droppa över kakorna och pudra över florsocker. Sockerlagen går såklart att spara på flaska i kylen och använda till fler kakor eller somriga drinkar.

TESTA OCKSÅ: TRIFLE

Trifle

Kommentarer

Pin It on Pinterest