Välj en sida

Det enklaste och snabbaste sättet att söta färskpressad lemonad, iskaffe eller andra goda drinkar är att göra en sockerlag. Den går fint att spara på flaska ganska länge i kylen och är superpraktiskt att ha till hands när man vill göra goda och svalkande sommardrinkar fort som attan. Så här enkelt är det.

Sockerlag recept

Gör en enkel lag och spara på flaska!

 

Sockerlag recept
SOCKERLAG
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  1. Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Låt svalna, häll på flaska och förvara kallt.
TESTA: SOMMARENS GODASTE LEMONAD!

Mangolemonad (Mango lemonade)

Sockerlagen är god att använda till en mängd olika saker, särskilt under sommaren när man snabbt vill ha något gott att dricka. Prova till exempel att pressa en citron i ett glas, hälla på en tesked sockerlag och fylla upp med kallt kolsyrat vatten! Vips har man en svalkande och vansinnigt god sommardrink som smakar lite som Sprite.

Kommentarer

Pin It on Pinterest