Välj en sida

På lördag är det Alla hjärtans dag. Dagen då alla människor förenas i sin kärlek till tårta. I år går jag all in med den ärtigaste och puffigaste lilla rosa tårta man någonsin skådat. Så här blev den.

Receptet då? En enkel tårtbotten bakad i en hög, smal form, raspberry curd, hallonsylt, vaniljkräm och grädde och marsipan på toppen. Så här:

TÅRTBOTTEN

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform (jag använde en hög form med en diameter på 15 cm). Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i fyra skikt.

FYLLNING

Gör raspberry curd, hallonsylt och vaniljkräm enligt recepten (klicka på respektive länk för att komma till recept) och vispa grädden. Bred lite av vispgrädden och sylten på understa lagret, vaniljkrämen på nästa och halloncurden på nästa. Lägg på locket. Bred resten av grädden jämnt över hela tårtan.

DEKORATION

  • rosa marsipan
  • hallon
  • minimaränger
  • florsocker

Kavla rosa marsipan till ett tunt täcke och lägg över tårtan (viktigt att det är grädde under!). Dekorera med hallon och minimaränger och pudra över florsocker

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest