Välj en sida

Ett väldigt enkelt sätt att göra sig själv lycklig är att koka ananasmos. Det kan man sedan använda till alla möjliga underbara saker, så som att ha på frukostgröten en råkall vintermorgon, koka en fantastisk pudding på eller göra livets godaste pajfyllning av. Ja, ni hör ju – det är bara att sätta igång!

  • ett äpple
  • en ananas
  • lite vatten (ca 1/2 dl)

Allt som behövs är alltså ett äpple och en ananas. Och så lite vatten. Skala äpplet och skär i små bitar. Skala och skär ananasen i småbitar (hur man smidigast skalar en ananas ser du här). Lägg tillsammans med vattnet i en kastrull och låt koka i cirka 20 minuter. Rör om då och då. När frukten mjuknat ordentligt – mosa alltsammans med en visp eller potatismosare. Låt eventuellt lite av vätskan rinna av (den är för övrigt väldigt god) och häll på burk. Frys in eller förvara i kylskåp (håller cirka en vecka).

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest