Välj en sida

Färsk ananas måste väl ändå vara den 80-taligaste frukten ever? Man vill liksom bara glasera den eller fritera den eller göra någon typ av vulgär glasskål av den så fort man ser den, tycker jag. Mitt bästa tips är trots det att skära den i lagom stora skivor och äta dem som de är eller baka världens bästa paj med dem. Det som blir över kan man frysa in och göra isiga smoothies eller goda milkshakes av. Det här är enligt mig det lättaste sättet att skära ananas:

Skära ananas

Att skära ananas – enklare än man tror!

Börja med att skära bort bladen och botten med ett rakt snitt.

Skära ananas

Skär bort skalet.

Dela innandömet på längden i fyra delar.

Skär bort den träiga stjälken i mitten av varje del.

Skiva i lagom stora skivor och ät!

Vill du hellre skära en mango? Klicka här: HUR MAN SKÄR EN MANGO

Kommentarer

Pin It on Pinterest