Välj en sida

Det här kan vara den sötaste sommartårtan på jorden. Alltså jag skojar inte, har du några som helst problem med supersöta saker så ska du backa redan nu. Vi snackar maräng, söt smörkräm, gräddig hallonmousse och sedan rejält med jordgubbar på det.

Skilj ut äggvitorna i en ren och torr bunke (spara äggulorna – av dem kan man till exempel göra vaniljkräm). Droppa i lite ättika (ett kryddmått på sin höjd) och en nypa salt och vispa hårt tills äggen är kritvita och man kan vända bunken upp och ned utan att smeten rör sig. Vispa i sockret, lite i taget. Bred ut smeten försiktigt till två runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda på 100 grader i en timme (eventuellt längre, bottnarna ska släppa från bakplåtspappret när de är klara). Bygg ihop till en tårta med ett lager smörkräm, rejält med hallonmousse, vispad grädde och jordgubbar på toppen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest