Välj en sida

Jag har varit lite på sju-sorters-kakor-humör de senaste dagarna och ägnat mig en hel del åt att baka småkakor. Drömmar är en fantastiskt trevlig och varierbar sådan som jag tror att jag numera bakat åtskilliga smaker och färger. Kokosdrömmar till exempel. Lavendeldrömmar. Och polkagrisdrömmar. Eller min favorit, med viol och lakrits, som finns med i boken. De här bakar jag med finhackade hasselnötter som blivit över efter allt julbak.

100 g smör
3 dl socker
1 dl raps- eller solrosolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1 dl hackade hasselnötter

Rör samman smör och socker och tillsätt sedan oljan under omrörning. Blanda upp hjorthornssaltet med mjölet och rör i och blanda därefter hasselnötterna. Forma till bollar, platta till, ställ på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 150 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest