Välj en sida

I går fick jag besök av min fina vän Jenny. Hon är en fantastiskt duktig fotograf, som i vanliga fall fotar mycket porträtt och bröllop. Men i går blev det polkagrisdrömmar, som vi bakade och åt tillsammans med många skratt och minnen. En riktigt trevlig eftermiddag alltså! Och riktigt goda kakor. Man bakar dem så här:

100 g smör
3 dl socker

1 dl krossad polkagris
1 dl raps- eller solrosolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Rör samman smör, socker och polkagrisar (lättast är att krossa dem i en tjock påse med en hammare) och tillsätt sedan oljan, lite i taget. Blanda upp hjorthornssaltet med mjölet och rör i. Forma till små kakor på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 150 grader.

Fler vackra bilder som Jenny tagit finns på hennes fina fotoblogg.

Kommentarer

Pin It on Pinterest