Välj en sida

Den här varianten av mjuk pepparkaka har funnits på fikabordet hemma i min familj så länge jag kan minnas. Om man bakar den med några skedar lingonsylt i blir den extra saftig, vilket jag verkligen gillar. Och så tycker jag om att göra mjuk pepparkaka i en klassisk brödform så att man kan skära den i raka skivor, frysa in och sedan ta upp några i taget efter behov.

Mjuk pepparkaka med lingonsylt.

Mjuk pepparkaka.

MJUK PEPPARKAKA

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1½ dl grädde
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk lingonsylt

Vispa ägg och socker. Smält smöret och rör ner tillsammans med grädden. Blanda i kanel, kardemumma och vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör sist ner lingonsylten och häll smeten i en smord och bröad brödform. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest