Välj en sida
Pepparkakor

Hembakade pepparkakor med glasyr.

Nu har jag äntligen bakat årets första “riktiga” peppisar. Jag tjuvstartade som bekant förra veckan med de här fuskpepparkakorna, men härmed har jag gjort alldeles egen övernattenpepparkaksdeg och bakat granar, hjärtan och änglar med käcka små dekorationer på. Samtliga är redan uppätna, men det finns fortfarande deg i kylen, så nästa omgång är inte långt borta. Receptet utgår från med mina egna pepparkakskryddor, men köpta går precis jättebra det också! Då kör man 3 msk pepparkakskryddor till detta recept.

 

PEPPARKAKOR
 • 1 msk kanel
 • 1 msk mald ingefära
 • 1/2 msk kardemumma
 • 1/2 msk malda nejlikor
 • 1 1/2 dl grädde
 • 1 1/2 dl sirap
 • 225 g farinsocker
 • 175 g rumsvarmt smör
 • 600 g vetemjöl
 • 1 msk bikarbonat
 1. Blanda allt väl och låt degen vila i kylskåpet under natten. Kavla tunnt, stansa ut kakor och grädda i 6-7 minuter i 200 grader. Dekorera med nonstop och kristyr (kristyren går att köpa på tub eller göra själv genom att blanda lite vatten, mycket florsocker, eventuellt lite karamellfärg och en droppe ättikssprit).

 

Pepparkakor recept

TESTA ATT BAKA GAMMELDAGS FINPEPPARKAKOR!

Farmor Annas gammeldags pepparkakor

Kommentarer

Pin It on Pinterest