Välj en sida

Det här är en fantastiskt trevlig liten efterrätt så här i jultider. Särskilt om man, som jag, älskar allt som smakar pepparkakor. Jag använder mitt vanliga recept på pannacotta, som är nästan löjligt enkelt, och adderar lite hemgjorda pepparkakskryddor.

Pannacotta är en italiensk efterrätt som baseras på grädde och olika smaksättningar. Vad kan gå fel där liksom?! Det är en nästan löjligt enkel dessert som jag gör väldigt ofta – särskilt när jag inte riktigt har tid att komma på vad jag ska servera. Jag använder alltid gelésocker istället för gelatin i min variant, vilket gör att pannacottan blir helt vegetarisk.

Pepparkakspannacotta

Pepparkakspannacotta. Foto: Josefin Casteryd.

 

PEPPARKAKSPANNACOTTA

Koka upp och låt koka under lätt omrörning i en halv minut. Fördela i glas och ställ att svalna så att pannacottan stelnar. Garnera eventuellt med lite mandelspån eller söndersmulade pepparkakor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest