Välj en sida

Det är roligt att se hur ett visst bakverk plötsligt är på allas läppar (i dubbel bemärkelse). De amerikanska cupcakesen är ett fantastiskt exempel på det. Rätt som det var bakade hela Sverige färgglada, frostingstinna cupcakes och varje PR-event värt namnet serverade de piffiga små bakelserna. Trots den avtagande hysterin tycker jag fortfarande att cupcakesen förtjänar en plats på kaffebordet. Den här varianten med jordgubbar och limeglasyr är lika okomplicerad som den är god.

Muffins:

125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Jordgubbar

Frosting:
50 g naturell färskost, till exempel philadelfiaost
1 msk flytande smör eller margarin
Saft av en lime
Florsocker tills frostingen blir fast (2-3 dl)
Jordgubbar till garnering

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Skär jordgubbarna i skivor. Tryck ner några jordgubbsskivor i mitten av varje muffin. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Rör samman ingredienserna till frostingen. Bred eller spritsa den ovanpå de svalnade muffinsen och garnera med färska jordgubbar.

Fler goda cupcakes hittar du här:

Mockacupcakes
Banan- och chokladcupcakes
Peanut butter cupcakes
Pepparkakscupcakes
Polkagriscupcakes

Kommentarer

Pin It on Pinterest