Välj en sida
nötskorpor

Mammas tunna nötskorpor. Foto: Nicklas Thegerström.

Mamma bakar varje år fantastiska nötskorpor som är helt vansinnigt goda. De tar två dagar att tillreda, vilket jag tycker är ett otroligt charmigt drag hos en kaka. Dessutom blir de mycket sötare och finare än alla andra skorpor jag ätit. Så här gör man.

 

nötskorpor
NÖTSKORPOR
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1/4 dl smält smör
  • 200 g hasselnötter
  • 5 dl vetemjöl
  1. Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll i en smord avlång brödform och grädda en timme i 200 grader på nedersta falsen. Låt kallna. Stjälp upp och svep in i en våt, urvriden handduk. Lägg i plastpåse, förslut och låt stå i 12-18 timmar. Skär i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 175 grader.

 

TESTA OCKSÅ: MORMORS SKORPOR

Mormor Lailas kardemummaskorpor

Kommentarer

Pin It on Pinterest