Välj en sida
Aprikosmarmelad

Aprikosmarmelad. Foto: Janne Naess.

Här lagar jag aprikosmarmelad av torkade aprikoser. Det är nog min absolut bästa marmelad (i hård konkurrens med blåbärsmarmeladen) och så lätt att göra att det nästan är löjligt.

Som ni kanske minns hade jag besök av fotograf-Janne för några helger sedan. Hon tog en hel massa bakbilder till sin portfolio. Det är något nästan bortomnaturligt över dem tycker jag och allt är sådär 60-taligt och skyltdockigt på något sätt.

 

 

APRIKOSMARMELAD
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1/2 citron
  • 2 dl vatten
  • 3–4 dl syltsocker
  1. Låt aprikoserna ligga i blöt över natten. Hacka dem i en mixer tillsammans med den halva citronen som tvättats noga och delats i klyftor (med skal på, men utan kärnor). Koka upp röran tillsammans med vatten och syltsocker. Låt sjuda i 20-25 minuter tills den klarar ett marmeladprov . Häll aprikosmarmeladen på rena, torra burkar och låt svalna.
Aprikosmarmelad

Foto: Janne Naess.

Aprikosmarmelad

TESTA OCKSÅ: BLÅBÄRSMARMELAD

Blåbärsmarmelad

Kommentarer

Pin It on Pinterest