Blåbärsmarmelad – enkelt recept på marmelad med blåbär
Välj en sida
Blåbärsmarmelad.

Blåbärsmarmelad. Foto: Nicklas Thegerström

Trots att jag i stort sett inte gör annat än kokar blåbärsmarmelad är den ändå alltid slut. Och varje gång den är slut sänks vår livskvalitet avsevärt, här hemma. Jag är beredd att hålla med, så därför har jag kokat ännu en burk av de infrysta blåbären vi plockade i somras. Det är ett fantastiskt lätt recept och kan mycket väl vara den godaste marmeladen i hela världen.

 

BLÅBÄRSMARMELAD
  • 3 dl blåbär färska eller frusna
  • 2 dl syltsocker
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Koka upp alla ingredienser och låt blandningen sjuda i runt 10 minuter. Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i glasburk och låt svalna.

 

GÖR ETT MARMELADPROV!

Häll en klick marmelad på en kall tallrik och gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen har den kokat klart och kan hällas upp på burk.

SERVERA TILL: BAGELS

Bagels

Kommentarer

Pin It on Pinterest