Välj en sida
violglass recept

Recept på hemmagjord violglass.

Jag gillar verkligen att göra egen glass. Det låter så avancerat, men är egentligen inte alls särskilt svårt. Det enda som tar lite tid är själva frysprocessen och den sköter ju sig själv, mer eller mindre. Den här violglassen är helt galet god – särskilt om man kan få tag i kanderade violer att strö över. I Stockholm finns de att köpa i lösvikt på Stockholms eter- och essencefabrik, en fantastisk kryddbod där jag också brukar köpa essenser på små vackra bruna flaskor.

Viol är en av många blommor som går att äta och en av mina favoriter. Som glass blir den somrig och lyxig i smaken och lite drömsk på något vis. Jättegod att blanda med t.ex. lakritsglass är den dessutom!

 

VIOLGLASS
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2-1 tsk violessens
  • Blå karamellfärg
  • Röd karamellfärg
  • Kanderade violer
  1. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Häll i violessencen, smaka av så att violsmaken blir lagom stark. Blanda röd och blå karamellfärg tills glassen fått en fin lila färg. Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar. Servera med kanderade violer eller något vackert strössel.

 

 

LÄS MER OM: ÄTBARA BLOMMOR!

Ätbara blommor

Kommentarer

Pin It on Pinterest