Välj en sida
Saltlakritsglass.

Saltlakritsglass. Foto: Nicklas Thegerström.

Som jag lovade i går blir det redan uppäten saltlakritsglass här på Söta saker i dag. Jag använde en riktigt galet artificiell saltlakritssmaksättning som egentligen är tänkt att blandas med vodka och serveras på ungdomsfester. Den fungerade fantastiskt bra till glass och faktum är att den här glassen slår all alkohol i världen!

Glassen på bilden är från boken Söta saker och föreställer egentligen en glass med lakrits och lime (därav limeskivan, som man för all del kan dekorera även denna glass med). Tyvärr har originalbilden försvunnit från mitt bildarkiv på något märkligt sätt, men jag kan intyga att den är väldigt lik! Här är i alla fall receptet.

 

Saltlakritsglass.
SALTLAKRITSGLASS
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk flytande saltlakritssmaksättning (finns i hyllan för smaksättning av vodka)
  1. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Ställ i frysen och låt glassen frysa en timme. När den börjat anta fast form - rör försiktigt ner saltlaktritssmaksättningen så att den inte blandas helt med glassen utan gör den lite randig. Ställ tillbaka i frysen och frys i några timmar. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.

 

TESTA OCKSÅ: KLASSISK VANILJGLASS

Vaniljglass

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest