Välj en sida

Blåbärskaka med citronfrosting.

Den är precis så ljuvlig som den ser ut! Och vet ni? Kombinationen blåbär och citron är verkligen oväntat god i den här saftiga kakan. Jag gör den med en krämig citronfrosting för extra sötma och citrussmak. Men det går också fint att servera den utan topping om man hellre vill det!

Blåbärskaka med citrusfrosting

KAKA

 • 75 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 msk lemon curd
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 dl blåbär

FROSTING

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 4 1⁄2 dl florsocker
 • 2 msk vispgrädde
 • rivet skal från en citron

GARNERING

 • färska blåbär

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en ljus och fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör ner den tillsammans med det smälta smöret, lemon curden och grädden. Vänd sist försiktigt ner blåbären, så att de inte går sönder. Häll smeten i en smord och bröad avlång kakform och grädda i cirka 40 minuter på 175 graders värme i nedre delen av ugnen. Låt svalna och stjälp ur formen.

Vispa smöret till frostingen tills det är vitt och fluffigt. Sikta ner florsockret och rör ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Bred frostingen över den svalnade kakan. Garnera med färska blåbär.

TESTA OCKSÅ: ATT GÖRA EGEN LEMON CURD

Lemon curd

Kommentarer

Pin It on Pinterest