Välj en sida
 Ett väldigt fint och roligt sätt att baka äppelbullar är att göra små äppelrosor av äppelskivor och smördeg. Inte alls särskilt svårt, faktiskt!
äppelrosor recept

Fina små äppelrosor.

ÄPPELROSOR

  • 3 äpplen
  • en skål kallt vatten
  • saft från en citron
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • ev. 2 tsk kanel

Skär bort kärnhuset ur äpplena med en urkärnare och dela äpplena på mitten. Skär i mycket tunna skivor. Fyll en skål med vatten och blanda i saft från en citron. Låt äppelskivorna ligga och dra i vattnet i cirka en halvtimme. Rör samman smör, socker och eventuellt kanel till en krämig massa. Kavla ut smördegsplattorna och skär dem i cirka fem centimeter breda remsor. Bred på rikligt med fyllning. Lägg  äppelskivor längst övre kanten på varje remsa, med skaldelen uppåt så att ett vågmönster bildas. Vik över smördegen över halva äppelskivorna och rulla ihop varje längd till en bulle. Ställ i bullform eller muffinsplåt och grädda på 200°C i 10–20 minuter eller tills de fått fin färg och är genomgräddade.

TESTA OCKSÅ: KANELBULLAR PÅ EN KVART

Kanelbullar på en kvart

Kommentarer

Pin It on Pinterest