Välj en sida
enkla chokladkakor

Enkla chokladkakor. 

Riktigt goda och enkla chokladkakor som andas amerikanska cookies. Jag älskar dem i all sin enkelhet och det finns inget bättre än att komma hem efter en regnruskig promenad och doppa några sådana här i ett glas mjölk.

ENKLA CHOKLADKAKOR

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt

Blanda smör, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör ner ägget och därefter kakao, mjöl, bikarbonat och salt. Rör ordentligt tills degen är smidig och glansig.Rulla till ganska stora bollar (vill man kan man skopa upp bollar med en glasskopa för att få samma storlek på alla) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper – se till att ha rejält med mellanrum, eftersom kakorna flyter ut i ugnen. Grädda i cirka åtta minuter på 175 graders värme. Låt svalna något före servering och förvara sedan torrt!

Kakdegen går även fint att frysa om man vill baka kakorna vid ett senare tillfälle!

TESTA OCKSÅ: PECANNÖTCOOKIES

Cookies med pecannötkola

Kommentarer

Pin It on Pinterest