Välj en sida

Minns ni godishalsband? Ni vet de där gummibanden med sockriga, pastellfärgade pastiller, som man hade runt halsen varje lördag när man var liten och bet av en i taget, medan de andra långsamt smälte och kladdade in sig i håret. Hjälp, vad jag gillade dem! I min senaste bok Godis antog jag utmaningen att göra ett alldeles eget, hemmagjort godishalsband, vilket skulle visa sig vara hur kul som helst. Så, voila! Här har ni bästa fiskdammspresenten, barnkalaspysslet eller nostalgitrippen!

Hemmagjort godishalsband

Hemmagjort godishalsband

 

 

HEMMAGJORT GODISHALSBAND
 • 3 dl florsocker
 • 1 msk majsstärkelse
 • 2 msk ljus sirap
 • 1 msk vispgrädde
 • några droppar citronsaft
 • några droppar apelsinessens
 • några droppar jordgubbsessens
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • karamellfärger
TILLBEHÖR
 • snöre eller resårband
 1. Sikta ner florsocker och maizenamjöl i en bunke. Tillsätt sirap och ovispad grädde och rör till en fast och formbar deg (tillsätt mer grädde om det behövs). Dela degen i fyra delar och smaksätt dem med valfri smak (jag använde citronsaft, apelsinessens, jordgubbsessens och vaniljpulver till halsbandet på bilden – det går också fint att smaksätta med koncentrerad saft i olika smaker om man vill). Färga degarna i olika färger med karamellfärg.

 2. Rulla degarna till ärtstora bollar, platta till dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör hål i mitten på varje ”pärla” med hjälp av en grillpinne eller tandpetare. Torka pärlorna i ugnen på varmluftsläge och lägsta temperatur (max 50 grader) i cirka en timme eller tills godispärlorna är hårda. Trä pärlorna på tråd eller tunt resårband och knyt ihop till halsband.
TIPS: MER HEMMAGJORT GODIS HITTAR DU HÄR!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest