Välj en sida

Det som gör de här pralinerna så goda är de syrliga hallonen, som bryter av mot den söta chokladen och ger en lite friskare smak. Man kan byta hallonen mot andra bär – lingon eller blåbär till exempel – och använda mörk choklad istället för mjölkchoklad om man vill. I vackra små guldformar blir chokladbitarna dessutom en perfekt present att ta med sig istället för blommor när man ska gå på kalas.

hallonchoklad

Hallonchoklad. Foto: Nicklas Thegerström.

hallonchoklad
HALLONCHOKLAD
  • 100 g kokosolja
  • 200 g choklad (mörk eller ljus)
  • 30 frysta hallon
  • ischokladformar
  1. Värm kokosoljan på låg värme i en kastrull tills den smält helt, bryt eller hacka chokladen i småbitar, ta kastrullen från värmen och rör snabbt ner chokladen så att allt smälter ihop. Lägg ett fryst hallon i varje ischokladform och häll på chokladmassan. Låt pralinerna stelna i rumstemperatur och förvara dem sedan kallt i burk med lock.

TESTA OCKSÅ: TEATERKONFEKT

Teaterkonfekt

Kommentarer

Pin It on Pinterest