Välj en sida

En älskad klassiker! Tigerkaka är den ultimata kakan för den som vill ha chokladkaka och vaniljkaka på samma gång. Jag gör min variant med en härligt chokladig ganache ovanpå för att inte ta några risker. Den blir både krämig, saftig och vansinnigt god!

tigerkaka recept

Klassisk tigerkaka. Recept från boken Söta saker: Mjuka kakor.

 

tigerkaka recept
TIGERKAKA
KAKA
 • 75 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 dl mjölk
 • 2 msk kakao
GANACHE
 • 200 g mörk choklad
 • 2 dl vispgrädde
 1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Häll hälften av smeten i en ny bunke och rör ner kakaon i den. Häll tillbaka chokladsmeten i den första bunken och rör några tag så att ett marmormönster bildas. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders värme i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna och stjälp den sedan ur formen.
 2. Hacka chokladen till ganachen och koka upp grädden i en kastrull. Ta därefter genast kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smälter. Häll blandningen över kakan och låt svalna.

 

PROVA OCKSÅ: DEATH BY CHOCOLATE

Death by chocolate

Kommentarer

Pin It on Pinterest