Välj en sida
Jello recept

Ready for this jello!

Jello. En efterrätt bestående av dallrig och färgstark gelé – helst med en väldigt artificiell smak av något som eventuellt går att härleda till frukt. En av många helt vansinniga saker som man bara måste älska med USA! Men den dallriga desserten (mest känd från sjukhusbrickor, cafeterian på Sunnydale High och tvivelaktiga skollunchlådor) behöver inte alls vara så sliskig och artificiell som originalet. Den här hemmagjorda varianten går fint att göra med de flesta fruktjuicer och om man använder sötare frukter eller bär (vattenmelon, jordgubbar eller ananas till exempel) behöver den inte innehålla en massa extra socker heller.

Den här har jag gjort med vattenmelon – eftersom jag tycker att det är en löjligt god frukt. Vill man använda en surare fruktsmak (till exempel citron, hallon eller vinbär) rekommenderar jag att addera en skvätt sockerlag till juicen innan man gör jellon).

jello recept

Enkel efterrätt med vattenmelonsmak.

Jello recept
JELLO
  • 4 dl vattenmelonjuice
  • ev. en skvätt sockerlag om man vill ha en sötare jello
  • 1 msk gelatinpulver
  • ev. röd karamellfärg
  • jordgubbar eller melonskivor till dekoration
  1. Gör vattenmelonjuice genom att mixa fruktkött från vattenmelon med en stavmixer och sedan sila den. Smaksätt eventuellt juicen med sockerlag om du tycker att den ska vara ännu sötare. Vill man ha en riktigt amerikanskt röd jello kan man även tillsätta lite röd karamellfärg. Rör ut gelatinpulvret i en halv deciliter av fruktjuicen och ställ att stelna. Värm resten av juicen i en kastrull under omrörning. När juicen är varm – rör ner gelatinet och rör tills det löser sig i den varma juicen. Häll i portionsformar och ställ att stelna i kylskåp. Dekorera med färsk frukt och servera.

 

TESTA OCKSÅ: TAPIOCA PUDDING

Tapioca pudding

Jello recept

Hemmagjord jello.

Kommentarer

Pin It on Pinterest