Välj en sida
Mangolemonad recept

Mangolemonad – underbart svalkande drink.

Jag är galet förtjust i färskpressad lemonad i alla former! Den färskpressade saften är syrligare och friskare och innehåller lite mindre socker än klassisk saft och en riktigt härlig törstsläckare när det börjar bli varmare ute. Den amerikanska klassikern gör man förstås med citron, men faktum är att den går att göra med en mängd olika frukter. Här har jag gjort en fantastiskt god och svalkande mangolemonad. En lite syrligare mangosaft, kan man säga. Receptet räcker till två medelstora dricksglas.

Mangolemonad

Mango lemonade är också ett väldigt trevligt drinkalternativ när man inte vill servera alkohol. Den är verkligen supergod till allt från brunch till indisk mat och grillat kött och är givetvis supergod även på helt egen hand. Jag kan tycka att utbudet av alkoholfria drinkar är bra trist ibland – cola eller ramlösa känns ju vansinnigt fattigt i relation till alla spännande och kreativa cocktails med sprit i – och helt i onödan också, eftersom det såklart går att göra minst lika goda och intressanta drycker utan alkohol.

Mango lemonade

 

Mangolemonad
MANGOLEMONAD (MANGO LEMONADE)
  • 4 dl fruktkött från mango fryst eller färskt
  • 1/2 dl pressad citronsaft
  • 1/4 dl råströsocker
  • 1/4 dl kokande vatten
  • 1 dl iskallt vatten
  • citronskivor och is till servering
  1. Tina mangon om den varit fryst – alternativt skär färsk mango i små kuber (här visar jag hur man skär en mango). Mixa med en stavmixer till puré eller häll direkt i en smoothiemixer och mixa fint. Pressa ner citronsaften. Rör ut råsockret i kokande vatten till en sockerlag och häll i. Tillsätt det iskalla vattnet och mixa till en jämn skummig saft. Häll upp på glas med is i och servera med en citronskiva i.
TESTA OCKSÅ: FÄRSK CITRONLEMONAD

Färskpressad lemonad

Mango lemonade

 

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest