Välj en sida
Dulce de leche

Dulce de leche.

Ett av de godaste och enklaste sättet att göra fantastiskt god kolasås är att koka dulce de leche. Söt mjölk, betyder det, och det är precis vad det är. Kondenserad mjölk som man helt sonika kokar tills den blir seg och underbart smakrik kolasås. Vill man kan man ge den lite extra sting med lite flingsalt innan servering.

Men till saken. Så här gör man:

DULCE DE LECHE
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • ev. lite flingsalt
  1. Ta av etiketten på burken med den kondenserade mjölken och ställ hela burken – oöppnad – i en kastrull. Fyll på med vatten så att burken täcks helt och låt småkoka utan lock i ungefär en och en halv timme. Man kan behöva fylla på med vatten under tiden så att burken hela tiden är täckt. Ta försiktigt upp den kokheta burken ur kastrullen (använd grythandske eller något sådant) och spola med kallt vatten. Låt den svalna helt innan den öppnas, för att undvika att skapa en kolasåsvulkan som exploderar över hela köket. Vill man ha lite salt kolasmak smular man ner lite flingsalt och rör om såsen före servering.

TIPS!

Servera dulce de lechen till glass, på någon smarrig tårta eller ringla över nybakade brownies.

Kommentarer

Pin It on Pinterest