Välj en sida
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen.

TILL KRÄFTSKIVA, JULBORD ELLER MIDSOMMARFEST

En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. Helt underbar till allt från midsommarlunch till kräftskiva eller julmiddag och fullkomligt oumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar. Västerbottenost är ju trots allt en av de godaste ostarna som finns.

Så här gör jag en väldigt enkel och klassisk variant av Sveriges mest älskade ostpaj.

 

Västerbottenpaj
VÄSTERBOTTENPAJ
  • dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2  dl kallt vatten
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 4 ägg
  • dl  vispgrädde
  • salt och peppar
  • färsk dill
  1. Blanda mjöl, smör och vatten till pajdeg och tryck ut i en större pajform eller i fyra små pajformar. Fyll skalen med färdigriven ost. Vispa samman ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll över pajerna och grädda i 175°C i 15-20 minuter. Garnera med färsk dill.

Goda kex till ostbrickan

TIPS!

FÖLJ SÖTA SAKER PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest