Välj en sida
våfflor i muffinsform

Våfflor i muffinsform.

Att grädda pannkakor i muffinsform är ett av mina bästa husmorstricks. Så himla smidigt att liksom få alla färdiga samtidigt, istället för att servera en i taget från stekpannan. Samma sak är det med våfflor i muffinsform. En fullkomligt genialisk idé om jag får säga det själv! Särskilt dagar då man inte pallar baxa fram våffeljärnet (eller om man för den delen inte har något sådant och ändå är supersugen på våffla!).

Jag använder min morfars recept på frasvåfflor med mineralvatten, men det går säkert lika fint med något annat recept (eller färdig mix om man har brådis).

Vaffelmuffins

 

våfflor i muffinsform
VÅFFLOR I MUFFINSFORM
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl mineralvatten
  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt smör, mjölk och mineralvatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Häll i muffinsformar och grädda i 200°C i ungefär 15-20 minuter. Servera med vispgrädde eller glass och sylt.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR ÄNNU MER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest