Välj en sida
Våfflor med mineralvatten

Våfflor med mineralvatten

Mina frasigaste och absolut godaste frasvåfflor gör jag enligt min morfars tidlösa recept. Hans recept innehåller rejält med smält smör och en stor skvätt vichyvatten (eller mineralvatten av vilket slag som helst), vilket gör våfflorna vansinnigt krispiga. Här är receptet:

VÅFFLOR

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl mineralvatten

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt smör, mjölk och mineralvatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera med vaniljglass, grädde, sylt eller bär.

Prova också Lyxvåfflor med äpple och maräng, Blåbärsvåfflor med vit choklad eller varför inte göra egen jordgubbssylt till våfflorna!

Kommentarer

Pin It on Pinterest