Välj en sida
ischoklad med smör

Ischoklad med smör.

Ett av de enklaste sätten att göra gott julgodis på är att göra ischoklad med smör istället för kokosfett. Jag brukar använda mig av ekologisk kokosolja när jag gör min vanliga ischoklad, eftersom det känns lite fräschare än kokosfett, men ett smidigt och väldans gott alternativ är att använda helt vanligt smör. Det har man ju oftast i kylen också, vilket gör det ännu lättare att få de här godbitarna att bli av.

Två ingredienser är allt som behövs – sedan kan man givetvis lägga till allt från hackade nötter, russin, krossade polkagrisar eller lakritskarameller eller något helt annat om man vill det.

 

ischoklad med smör
ISCHOKLAD MED SMÖR
  • 75 g smör
  • 200 g choklad jag använde mörk choklad till mina
  1. Smält smöret och hacka under tiden chokladen fint. Rör ner chokladen i det varma smöret och häll upp smeten i ischokladformar. Strö eventuellt lite nötter eller något annat gott över varje form och ställ i kylen att stelna.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest