Välj en sida
Ischoklad.

Ischoklad.

Ischoklad har fått ett oförtjänt dåligt rykte de senaste åren, tycker jag. Kanske beror det på att man förr i tiden gjorde den på trist blockchoklad och att de smakade mer av kvalmigt kokosfett än något annat.

Jag tycker att det är dags att ischokladen får lite välförtjänt upprättelse! Själv tycker jag att den är helt fantastiskt god och framför allt rolig att variera på massor av sätt! Den här varianten gör jag med riktigt god mjölkchoklad, ekologisk kokosolja och massor av russin och nötter. Den påminner lite om den klassiska chokladkakan “frukt och mandel” faktiskt!

Andra tips är att göra en variant med riktigt smarrig mörk choklad och hackade polkagrisar, eller min gamla klassiker – den vita ischokladen!

ISCHOKLAD MED FRUKT- OCH MANDELSMAK

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 1 dl blandade russin och nötter – grovhackade

Hacka chokladen. Smält kokosfettet på försiktig värme i en kastrull eller i ett vattenbad. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladhacket så att det smälter och blandas med fettet. Rör ner russin och nötter. Häll upp i ischokladformar. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Recipe in English:

SWEDISH “ICE CHOCOLATE”

  • 200 g chocolate, finely chopped
  • 1/2 cup coconut oil
  • 1/2 cup mixed nuts and raisins

Let the coconut oil melt slowly in a saucepan. Remove from heat and stir in the chocolate. Add raisins and nuts and stir. Pour into small paper candy moulds and let sit in the fridge until hard.

Kommentarer

Pin It on Pinterest