Välj en sida
glöggmuffins

Glöggmuffins. Foto: Josefin Casteryd.

En riktigt gott kryddad glögg är en fantastiskt användbar bakingrediens. Den mustiga drycken ger både smak och saftighet åt dessa lättbakade glöggmuffins och gör dem ungefär så juliga som muffins kan bli. Jag serverar dem till adventsfikat – helst nygräddade och toppade med söt, tjock glasyr av kondenserad mjölk. Receptet och bilden kommer från min och Josefins julbok Julens söta saker som just nu finns att köpa till specialpris här!

 

glöggmuffins
GLÖGGMUFFINS
MUFFINS
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörströsocker
  • 2 ägg
  • 1 1 ⁄2 dl mjölk
  • 4 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk glögg
GARNERING
  • sötad kondenserad mjölk
  1. Blanda det rumsvarma smöret med sockret och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölken och mjölet, blandat med bakpulvret. Blanda sist ner glöggen. Fyll små muffinsformar till hälften med smet, ställ ut på plåt och grädda i 175 graders värme i cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna något och ringla över sötad kondenserad mjölk. Strö eventuellt över torkade vildlingon eller andra fina röda bär som dekoration och servera.

 

HITTA FLER JULRECEPT!

Baka andra goda julkakor! Hitta recepten här.

Kommentarer

Pin It on Pinterest