Välj en sida

Amerikanska blondies är en ljusare och mindre chokladstinn variant av den klassiska brownien. Dess sega konsistens och underbara kolasmak gör den här kakan till en fikafavorit under hela året. Här har jag bakat den som saffransblondies, och gett den full julskrud, med saffran, pecannötter och pistasch.

Gillar man lite segare kakor kommer det här bli en riktig julfavorit. Själv är jag svårt beroende av blondies i alla former…

Saffransblondies. Foto: Josefin Casteryd.

Saffransblondies. Foto: Josefin Casteryd.

 

saffransblondies
SAFFRANSBLONDIES
 • 3 1/2 dl mjukt farinsocker
 • 100 g extrasaltat smör
 • 2 ägg
 • 1 kuvert saffran à 1⁄2 g
 • 1 msk konjak (går att byta mot ljummet vatten)
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • en nypa salt
 • 1 1/2 tsk bakpulver
 • 100 g vit choklad
 • 1/2 dl pecannötter
 • 1/2 dl osaltade pistaschkärnor
 1. Rör farinsockret och smöret till en jämn smet. Rör därefter ner äggen, ett i taget. Blanda noggrant ut saffranet i konjaken och rör ner i smeten (vill man inte ha konjak i kakan kan man byta den mot ljummet vatten). Rör samman vetemjöl, salt och bakpulver och blanda ner i smeten. Bred ut smeten i en smord, ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm) och tryck nere bitar av vit choklad, pecannötter och pistaschkärnor jämnt över kakans ovansida. Grädda 25–30 minuter i 175 graders värme. Låt svalna och skär i rutor.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest