Välj en sida

Hemmagjorda maränger är nog tusanimej det bästa jag vet. De är liksom både godis, kaka, efterrätt och bakingrediens i ett. Och man kan smaksätta dem på oändligt många sätt! Det här är mitt grundrecept:

maränger

Maränger med lavendel. Foto: Nicklas Thegerström.

 

maränger
MARÄNGER
  • 3 äggvitor
  • några droppar ättika
  • 1 liten nypa salt
  • dl strösocker
  1. Skilj ut äggvitorna i en ren och torr bunke. Droppa i lite ättika (ett kryddmått på sin höjd), häll i en nypa salt och vispa tills smeten är kritvit och hård. Vispa sedan i sockret, lite i taget. Spritsa eller klicka ut smeten till maränger på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängerna långt ner i ugnen, 100 grader varm, i ungefär en timme. De ska gå lätt att lossa från underlaget när de är klara.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest