Välj en sida

Jag kan egentligen inte komma på något godis som toppar en riktigt bra fudge. Den här gör jag på kondenserad mjölk, marshmallows och mjölkchoklad, med massor av brända mandlar och pecannötter. Resultatet blir en sammetslen och fullkomligt ljuvlig fudge som man inte kan vara utan när man väl testat den. Receptet finns även med i min julbok Julens söta saker. Där heter den amerikansk fudge, men till vardags kallar jag den rätt och slätt min superfudge!

 

amerikansk fudge

Amerikansk fudge. Foto: Josefin Casteryd.

AMERIKANSK FUDGE
 • 1 1/2 dl kondenserad mjölk sötad
 • 3 dl rörströsocker
 • 1 dl sirap
 • 50 g smör
 • 1/2 tsk salt
 • 300 g mjölkchoklad
 • 2 1/2 dl minimarshmallows
 • 1 dl brända mandlar
 • 1 dl pecannötter
 1. Till att börja med: Ett hett tips är att börja med att förbereda alla ingredienser (mäta upp marshmallows, bryta chokladen i bitar och hacka nötterna grovt) så att de är redo när fudgesmetensmeten kokat klart. När man väl tagit fudgen från värmen stelnar den fort och det gäller att kunna jobba snabbt.
 2. Blanda kondenserad mjölk, socker, sirap, smör och salt i en stor kastrull och koka upp. Koka på svag värme under omrörning i ungefär fem minuter tills allt blandats och fått lite färg. Stäng av värmen och rör genast ner chokladen, bruten i småbitar, och marshmallowsen. Rör tills de löst sig helt och gett smeten en seg konsistens. Blanda sist ner de hackade, brända mandlarna och de sönderbrutna pecannötterna. Häll smeten i en form, cirka 15 x 20 centimeter, klädd med bakplåtspapper, och låt den stelna något på en sval plats. Skär i bitar och förvara i en burk med lock.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest